METROPOLITAN

Catalogul tiparit
Inscriere reprezentanti metropolitan

Pentru a deveni reprezentanti Metropolitan Selection aveti 2 optiuni:

1. Comandati un singur catalog, si il veti primi gratuit acasa
Catalog - 1 bucata
2. Comandati direct produse in valoare de cel putin 100 de lei la pretul cu discount si primiti setul de testere de parfumuri gratuit. Cand puneti prima comanda peste 100 de lei, cereti la comentarii comanda setul de testere.
Ce este Metropolitan?
Compania noastra comercializeaza produse de parfumerie, cosmetice si bijuterii prin sistemul de vanzari directe. Devenind reprezentant Metropolitan puteti castiga un comision echivalent cu 25% din vanzarile dumneavoastra. De asemenea, prin recrutarea altor persoane ce doresc sa vanda produsele noastre, primiti bonus pentru fiecare nivel al retelei create de dumneavoastra.
Avantajele fata de alte companii de vanzari directe sau multilevel marketing?
� Oferim produse de calitate la preturi acesibile. Astfel puteti obtine vanzari mai mari, deoarece aproape oricine isi poate permite sa cumpere produsele noastre. De asemenea clientii tind sa devina fideli si sa revina sa cumpere aceste produse de la dumneavoastra, insemnand mai multe vanzari si mai mult profit pentru dumneavoastra.
� Oferim un sortiment variat de produse si noutati si introducem noutati si produse interesante in mod constant, unele produse unice pe piata, ce va vor creste vanzarile. Un nou catalog apare odata la 2-3 luni.
� Avem un sistem transparent de acordare a bonusurilor. Veti cunoaste statutul comenzilor dumneavoastra, structura retelei reprezentantilor dvs, ce comenzi au efectuat acestia si alte informatii utile. Aceasta se datoreaza sistemului on-line pe care il puteti consulta si verifica oricand doriti.
� Produsele se expediaza gratuit prin posta romana sau prin curierat rapid contra unei taxe de 10 lei.
� Valoarea minima a comenzilor este de 100 lei la pretul cu discount. Castigul dumneavoastra il obtineti din diferenta dintre pretul pe care il platiti cand luati produsele de la noi si pretul din catalog la care vindeti produsele clientilor dumneavoastra. Astfel la o comanda de 100 de lei castigati 33 de lei. Cand va creati contul vi se acorda automat statut de reprezentant. Aceasta inseamana ca a doua oara cand accesati situl veti vedea preturile de achizitie pentru reprezentanti (preturile cu discount). Daca dumneavoastra si reteaua creata de dvs plasati comenzi de mai mult de 600 lei intr-o luna, in luna urmatoare beneficiati de un discount suplimentar de inca 10% fata de pretul de reprezentant. Va rugam sa ne comunicati de indata ce va calificati pentru acest discount suplimentar telefonic, prin sms sau e-mail, pentru a va schimba statutul de reprezentant in cel de coordonator.
Atentie!
Produsele comandate le primiti cu discount fata de pretul de catalog. Pentru aceste comenzi nu primiti bonus, doar discount fata de preturile de catalog.
Bonus primiti din comenzile celor pe care i-ati inscris in situl nostru. Bonusul acumulat din aceste comenzi il puteti vedea in contul dvs din site.

Cum pot sa devin reprezentant Metropolitan?
*Pentru a fi introdus in sistemul nostru puteti sa va creati cont pe situl nostru sau sa ne contactati telefonic pentru a ne comunica datele dumneavoastra (0721290741 / 0723513988 / 0756162902 / 0756162903 orar L-V 09-19).
*Daca deja ati primit un pachet de testere sau produse de la noi inseamna ca deja aveti cont in sistemul nostru. Puteti deja sa intrati in contul dvs. din situl nostru. Pentru aceasta folositi adresa de e-mail ce apare pe factura dvs si parola �metropolitan�, in sectiunea �Contul meu� din situl nostru www.MetropolitanS.ro. Este recomandat sa modificati parola dupa prima accesare a contului cu una dorita de dvs.
*Daca nu ati primit produse sau testere de la noi inseamna ca sunteti client nou. Daca doriti sa va creati contul pe internet veti avea nevoie de codul de reprezentant al persoanei care v-a recomandat sistemul. Puteti sa va faceti cont urmand aceste pasi:
� Accesati situl http://www.MetropolitanS.ro
� Apasati pe �Creati-va cont!� in partea din stanga sus a sitului, sau butonul �Contul meu�
� Completati datele necesare. Daca nu aveti o adresa de e-mail scrieti in loc numele dumneavoastra urmat de @MetropolitanS.ro.
� Apasati �Continua�
� Daca ati introdus toate informatiile o sa vedeti o pagina de confirmare � �Contul dumneavoastra a fost creat!� Daca nu aveti acces la internet, va rugam sa ne comunicati numele, adresa si numarul de telefon si va vom crea noi contul. Conturile create de noi vor avea initial parola: metropolitan. Dupa ce accesati contul cu adresa de mail si parola metropolitan puteti schimba parola cu una pe care o doriti dumneavoastra.
� Iesiti din contul dumneavoastra si intrati inca odata (pas necesar doar prima data cand accesati contul), pentru a putea vedea preturile cu discount si a putea comanda direct cu preturi de reprezentant.
Va rugam sa nu faceti mai multe inscrieri pe acelasi adresa postala. Va multumim pentru intelegere.

Mi-am creat cont, care sunt urmatorii pasi?
Odata ce v-ati creat cont, ca si nou client aveti 2 optiuni:
* Comandati setul de 5 cataloage la 5 lei sau 10 cataloage la 7.5 lei. Aceste cataloage le veti plati in viitor din bonusul dumneavoastra.
* Comandati direct produse in valoare de cel putin 100 de lei la pretul cu discount si primiti setul de testere de parfumuri gratuit.
Cum fac comenzi?
Comenzile plasate direct in site se proceseaza mai usor si se expediaza mai repede decat cele plasate telefonic sau prin e-mail.
Comanda produselor se poate face on-line, telefonic, sau prin e�mail.
Daca faceti comanda telefonic, sau e-mail, va rugam sa ne comunicati numele dvs, localitatea, codul produselor si numarul de bucati din fiecare produs. Astfel vom reduce riscul de erori de procesare a comenzii.
ATENTIE! Daca aveti aces la internet va incurajam sa faceti comanda prin internet pentru ca timpul de procesare este mai mic si riscul de greseli este mai mic.
Pentru a face o comanda pe internet trebuie sa intrati pe situl http://www.MetropolitanS.ro si sa intrati in contul dumneavoastra introducand adresa de e-mail si parola.
A. Dupa ce ati intrat in contul dumneavoastra alegeti produsul dorit si il adaugati la comanda prin butonul �Comanda!�
B. Daca doriti mai multe produse din acelasi articol puneti numarul dorit sub casuta �Cantitate� si apoi apasati �Actualizeaza�
C. Daca nu ati selectat produsul care trebuie si doriti sa scoateti produsul din cos, marcati in casuta de sub � Scoate� in dreptul produsului la care vreti sa renuntati si apoi apasati � Actualizeaza�
D. Pentru a adauga si alte produse apasati �Continua Comanda�, sau selectati direct din partea stanga produsul dorit
E. Alegeti produsul dorit si repetati pasii de la a) la e) pana la adaugarea tuturor produselor dorite
F. ATENTIE! Pentru a incheia comanda trebuie sa apasati butonul �Finalizeaza� sau butonul �Confirma comanda� si sa urmati toti pasii. Acum puteti selecta o alta adresa de livrare (optional) si ne puteti scrie diverse comentarii legate de comanda, pe care le vom primi odata cu aceasta. Va rugam urmati toti pasii de confirmare a comenzii, prin apasarea butonului �Continua�, iar cand comanda este corect introdusa veti vedea mesajul �Comanda dumneavoastra a fost introdusa cu succes�. Comenzile neconfirmate nu le putem vedea si onora. Asigurati-va ca ati urmat toti pasii. Veti vedea comanda dumneavoastra la istoric comenzi iar statutul comenzii va fi �In asteptare� pana cand aceasta va fi procesata si trimisa.
Cum primesc produsele?
A. Comenzile sunt livrate GRATUIT prin Posta Romana, noi suportam costurile de ambalare si expediere pentru comenzi de minim 100 de lei, la preturile de reprezentant (preturi cu discount). Produsele ajung la clienti in 3 pana la 5 zile lucratoare din ziua in care e facuta comanda. Plata produselor se face la posta in momentul in care se ridica coletul (plata ramburs). Comenzile plasate pana la ora 13 se expediaza a doua zi.

ATENTIE: (i) In unele cazuri postasul nu duce avizul la adresa dvs, de aceea va rugam, daca trec mai mult de 4 zile lucratoare de cand a fost expediata comanda, sa va duceti sa verificati daca pachetul a sosit la posta. (ii) In perioadele de sarbatori, posta este foarte aglomerata si coletul e posibil sa ajunga mai tarziu decat de obicei, va sfatuim sa folositi in aceste perioade curierat rapid, acestea fiind si perioadele cu cele mai mari vanzari

B. Avem posibilitatea de a livra comenzile si prin curierat rapid contra unei taxe de 10 lei. Localitatea in care doriti sa se faca livrarea sa se afle in lista de acoperire a curierului. Verificati pe situl nostru daca localitatea dvs se afla printre acestea. Lista localitati
Curierul va livra coletul la adresa specificata de dumneavoastra in general in prima parte a zilei. De aceea trebuie sa va asigurati ca este cineva la adresa respectiva sa ridice coletul si sa achite valoarea rambursului (treceti persoana de contact la comentarii comanda sau puteti specifica o alta adresa la care sa fie livrat). In continuare coletele se pot livra gratuit prin posta romana, iar comenzile cu valoarea de peste 400 lei se pot livra gratuit prin curier (specificati la comentarii comanda ca doriti curierat rapid) . De asemenea in localitatile neacoperite de curier livrarea se va face in continuare cu posta.
Pentru livrarea cu curier in fiecare zi se vor procesa si expedia comenzile sosite pana la ora 13. Comenzile plasate dupa ora 13 vor pleca a doua zi, ajungand la destinatie in a 3-a zi de la plasarea comenzii.
Ce am de castigat daca aduc oameni in sistem?
Daca inscrieti o persoana in retea primiti 10% din vanzarile acelei persoane. Sa presupunem ca dvs ati recrutat-o pe d-na Popescu si d-na Popescu la randul ei a inscris-o pe d-na Ionescu. In acest caz veti primi 10% bonus din vanzarile d-nei Popescu si 5% din vanzarile d-nei Ionescu. Primiti bonus de la toate nivelurile retelei dumneavoastra dupa cum urmeaza: nivelul 1 � 10%, nivelul 2 � 5%, nivelul 3 � 2.5%, nivelul 4 � 1.25%, nivelul 5 - 0.62% etc.
Conturile raman active si acumuleaza bonus 3 luni de la ultima comanda. Dupa aceasta perioada conturile devin inactive si nu se mai acumuleaza bonusul. Conturile se reactiveaza daca plasati telefonic o comanda, in momentul in care ridicati aceasta comanda de la oficiul postal.
ATENTIE! Reprezentantii si coordonatorii sunt responsabili pentru activitatea reprezentantilor pe care i-au recomandat. Astfel in situatia in care un reprezentant nu isi ridica comanda, taxele postale aferente expeditiei si returului acelei comenzi vor fi deduse din bonusul reprezentantului sau coordonatorului ce a inscris acest reprezentant.
Bonusul se poate plati doar pentru comenzile pentru care noi am incasat deja banii. Exista o perioada de aproximativ 14 zile intre momentul in care e plasata o comanda in site si momentul cand poate fi revendicat bonusul pentru acea comanda. Bonusurile se vor plati la cerere in zilele de vineri, pe 15 si 30 ale fiecarei luni. Valoarea bonusului se poate deduce din valoarea comenzilor dumneavoastra sau se livreaza intr-un cont bancar pe care ni-l comunicati. Pentru a creste viteza de procesare, cand solicitati bonusul, comunicati-ne numele titularului de cont, banca, numarul de cont IBAN.
Cum inscriu alti oameni in retea?
� Ne puteti comunica numele celor pe care doriti sa-i inscrieti prin telefon sau e-mail. Datele de care avem nevoie sunt numele, CNP, data de nastere, adresa, numar de telefon si adresa de e-mail daca persoana are asa ceva.
� Puteti crea chiar dumneavoastra contul acelei persoane in site. Pentru a inscrie persoana in reteaua dumneavoastra, la crearea contului va trebui sa treceti Codul dumneavoastra de reprezentant in pagina de creare a contului noului reprezentant. Codul dumneavoastra il veti gasi in pagina dumneavoastra.
� Puteti ruga reprezentantul sa-si creeze singur contul. Asigurati-va ca i-ati comunicat codul dumneavoastra de reprezentant cand isi face contul, sau ne puteti contacta pentru a verfica acest lucru pentru persoanele nou inscrise.
ATENTIE! Va rugam sa va asigurati ca persoana inscrisa stie ca are cont, si are acces la acest cont. Altfel persoana pe care ati inscris-o isi creeaza alt cont si atunci sistemul nu vede corect ca persoana respectiva este in reteaua dvs, si nu reflecta corect bonusul cumulat.

Cum aflu informatii despre persoanele pe care le-am recrutat si vanzarile acestora?
Informatii despre reprezentantii dumneavoastra si vanzarile acestora se afla pe situl nostru.
Pentru a vedea aceste date trebuie sa intrati in contul dumneavoastra si sa accesati �Structura retelei dumneavoastra�. O sa vedeti vanzarile pentru fiecare nivel al retelei si bonusul pentru fiecare nivel. Mai jos veti gasi si structura, cu reprezentantii inscrisi de dumneavoastra si cei pe care reprezentantii dumneavoastra i-au inscris. Acestia apar ca enumerare sub persoana care i-a inscris. Apasand pe numele persoanei puteti vedea comenzile pe care acea persoana le-a facut si detalii despre comanda.

Cum arata structura de reprezentanti?
Cand intrati in contul dvs veti gasi un tabel. Apasati �Arata� pentru a vedea mai multe informatii.
Daca nu am access la internet?
Parte din clientii nostri nu au acces la internet. In acest caz noi facem conturile in sistem cu datele pe care clientii ni le furnizeaza. De asemenea va putem furniza toate detaliile de care aveti nevoie telefonic. Totusi, recomandam sa ne contactati sau sa mentineti legatura cu o persoana ce are acces la internet si poate vizita situl, pentru a putea fi la curent cu promotiile si produsele noi.
Daca mai am alte intrebari? Pentru orice alte informatii nu ezitati sa ne contactati la info@MetropolitanS.ro sau 0721290741, 0723513988 (de luni pana vineri intre orele 10-19), www.MetropolitanS.ro
Intrebari frecvente:
1. Cat de des apare catalogul?
Catalogul apare la 2-3 luni in functie de noutati si evenimente
2. Cum pot sa imi utilizez bonusul?
Aveti 3 variante de utilizare a bonusului (a) sa va reducem valoarea comenzii, (b) pentru bonusuri cel putin 100 lei putem sa va trimitem prin mandat postal, care ajunge la oficiul postal in zona DVS in 2-3 zile lucratoare, (c) pentru bonusuri cel putin 100 lei putem sa va trimitem prin card. Va rugam sa specificati ce varianta doriti.
Specificam ca firma noastra acopera taxele la posta si banca ca sa puteti sa primiti suma pe care o vedeti in sistem.
3. Vreau ca bonusul meu sa fie folosit pentru a reduce valoarea comenzii
Va rugam specificati acest lucru la �comentarii comanda� si comanda va fi expediata cu valoare mai mica sau cu ramburs zero in cazul in care bonusul e suficient.
4. Cum procedez ca sa primesc bonusul pe card?
Ne trimiteti pe mail sau telefonic datele dvs si urmatoarele date: banca, nr cont, nr card, data valabilitate card
5. Am facut comanda pe internet, dar nu apare in contul meu
E posibil sa nu fi confirmat comanda. Noi nu vedem comenzile ce nu au fost confirmate. Cel mai probabil produsele au ramas in �Cosul de cumparaturi� si trebuie sa confirmati comanda.
6. Am inscris un nou reprezentant in structura, dar el nu apare in structura mea
Apar in structura doar reprezentantii din al caror cont s-a facut cel putin o comanda. Un reprezentant nu apare daca nu a facut nici o comanda sau comanda facuta a nu a fost ridicata de la oficiul postal.
7. Am facut o comanda, pe site imi apare ca expediata, dar nu am primit avizul de la posta. Ce pot sa fac?
Noi expediem comenzile cat de repede putem, de obicei in dimineata urmatoare zilei in care a fost depusa comanda. In mod obisnuit dureaza 3-4 zile lucratoare pana cand coletul ajunge la oficiul postal de care apartineti, insa nu intotdeauna factorul postal aduce avizul acasa, si de aceea va rugam sa verificati la posta direct daca coletul a ajuns sau nu.
8. Au trecut mai mult de 4 zile de cand a fost expediata comanda, dar aceasta nu a ajuns la mine.
Exista situatii in care Posta Romana este foarte aglomerata si coletele ajung cu intarziere. Noi insa incercam sa trimitem coletele cat de repede se poate, dar odata expediate nu mai putem influenta timpul in care sunt livrate de catre posta. Va rugam sa verificati la oficiul postal pentru a ridica coletul cand ajunge. Puteti sa faceti si comanda prin curier rapid daca comanda implineste criteriile stabilite (vedeti mai sus).
9. De ce imi scade bonusul in sistem?
In cazul in care un colet este neridicat de catre client:
1. Reprezentantii sau coordonatorii sunt responsabili pentru activitatea reprezentantilor pe care i-au recomandat. Astfel in situatia in care un reprezentant nu isi ridica comanda, taxele postale aferente expeditiei si returului acelei comenzi vor fi deduse din bonusul coordonatorului ce a inscris acest reprezentant.
2. De asemenea bonusul continea deja valoarea coletului ce s-a intors retur, valoare ce nu se va mai regasi in bonusul recalculat.
10. Cum aflu daca toate produse sunt in stoc?
Puteti afla in sectiunea noastra �Anunturi� in site-ul nostru sectiune in care vom informa clientii asupra produselor lipsa din stoc sau modificarilor survenite.
Cum pot sa imi cresc vanzarile ?
� Alegeti clientii potriviti pentru produsele pe care incercati sa le promovati
Produsele noastre sunt de calitate si la preturi relativ mici. Sunt adresate in principal persoanelor cu venituri medii ce doresc o oferta buna pentru suma de bani cheltuita. Este putin probabil ca o persoana ce foloseste produse cosmetice scumpe sa cumpere din produsele noastre. Nu va pierdeti timpul si energia incercand sa vindeti acestor persoane. Rezultate excelente au obtinut reprezentantii nostri ce si-au dezvoltat reteaua de clienti si reprezentanti la sate, comune si orase mici.
� Intelegeti nevoile clientului
Sa presupunem ca incercati sa vindeti un parfum doamnei Popescu. Cel mai bine e intai sa discutati cu clienta pentru a intelege ce anume isi doreste, de ce produs are nevoie:
Dvs: Ce parfum folositi?
D-na Popescu: Folosesc parfumul X.
Dvs: Ce anume va place la el?
D-na Popescu: Imi place ca e fresh si ca persista 8 ore.
Dvs: Si cat platiti pentru el?
D-na Popescu: 40 de lei pentru 50 de mililitri
Dvs: Ati fi interesata sa vedeti mai multe parfumuri fresh, la un pret de 2 ori mai mic decat parfumul X si care persista pana la 12 ore?
D-na Popescu: Da, da-mi te rog sa testez�
� Cunoasteti cat mai bine produsele
Studiati cu atentie catalogul Metropolitan si paginile cu informatii despre produse. Va trebui sa explicati clientilor ce e special la fiecare produs si de ce acesta e potrivit nevoilor lui. Spre exemplu vindem vopseaua de par Prestige, care poate costa mai mult decat unele vopsele de par pe care clientul le poate gasi in supermarket. Totusi explicand faptul ca colorantul (i) contine ingrediente naturale ce intaresc firul de par si (ii) dau un aspect de par proaspat vopsit pentru un timp indelungat, ii aratati clientei de ce face o alegere buna cu acest produs. Bazat pe recomandarea dumneavoastra clienta va fi tentata sa cumpere si incerce produsul.
� Asigurati-va ca promovati produsele in toate locurile potrivite
In plus fata de vanzarea catre prieteni, rude si colegi puteti obtine extra-vanzari:
1. Recrutati persoane care deja se ocupa cu vanzari directe, care au lucrat in companii de multilevel marketing, sau care lucreaza in comunitati cu multi angajati (fabrici, uzine, spitale etc.)
2. Creati legaturi si prezentati oportunitatea de castig in locuri in care exista mai multe persoane care ar putea fi interesate (scoli, institutii, companii in care sunt angajate predominant femei, coafor, saloane cosmetice, etc.)
3. Prezentati oferta noastra persoanelor de la sate sau din orase mici.
� Aveti la dumneavoastra catalogul Metropolitan
Catalogul e magazinul dumneavoastra, e ideal sa il aveti cu dumneavoastra si sa il puteti arata cat mai multor clienti.
� Fiti la curent cu noutatile
Periodic sunt introduse produse noi si promotii. Acestea sunt motive foarte potrivite pentru a contacta din nou clientii dumneavoastra si a culege noi comenzi.
� Recrutati oameni noi si largiti cat mai mult reteaua
Toti avem timp si resurse limitate. Cel mai bun lucru legat de recrutare este ca veti putea realiza vanzari catre clienti noi, ce sunt in afara cercului dumneavoastra de prieteni si cunoscuti, clienti la care altfel nu ati avea acces. Prin recrutare castigati prin bonusul pe care il realizati din vanzarile reprezentantilor dumneavoastra.